Karitsan fileiden valmistus on nopeaa. Samaa tekniikkaa käytät myös silloin, kun valmistat karekyljykset, parifilekyljykset ja paahtopaistin. Nämä mureat lihat kypsyvät meduim-paistoasteeseen kuumassa pannussa tai grillissä suoralla lämmöllä.
Pienet karitsan sisäfileet sekä yhden luun paksuisiksi leikatut karekyljykset ovat valmiita lähes saman tien, kun ne ovat saaneet paistopintaa.
Isompia ulkofileitä, parifilekyljyksiä tai pihviksi muotoiltuja paahtopaisteja paistetaan, kunnes raaka puoli pisaroi. Sen jälkeen ne käännetään ja niihin paistetaan väri myös toiselle puolelle. Parifilekyljykset voi vielä paiston lopuksi nostaa pihdeillä “pystyyn” ja paistaa rasvareunuksen herkullisen rapeaksi.
Vinkki karitsan fileiden valmistus! Jos lihoja ei ole ennen paistoa marinoitu, voi kypsän lihan pintaa pyyhkäistä halkaistulla valkosipulin kynnellä, puristaa päälle sitruunan mehut ja maustaa hyvällä suolalla ja myllystä rouhitulla mustapippurilla.
Katso myös kokonaisen karitsanpaistin valmistusohje.