Vanhan ajan possun kyljykset on edullinen, mutta niin herkullinen arkiruoka, kun valitset lihaksi kotimaista laadukasta viljapossua. Tällä reseptillä valmistat aterian 4–6 henkilölle. Nämä ainesosat tarvitset possun kyljyksiin Vanhan ajan possun kyljysten valmistusohje Nuiji possun kyljykset ohuemmaksi. Mausta kyljykset molemmin puolin ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria. Kääntele kyljykset ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.Kuumenna […]
Karitsan fileiden valmistus on nopeaa. Samaa tekniikkaa käytät myös silloin, kun valmistat karekyljykset, parifilekyljykset ja paahtopaistin. Nämä mureat lihat kypsyvät meduim-paistoasteeseen kuumassa pannussa tai grillissä suoralla lämmöllä. Pienet karitsan sisäfileet sekä yhden luun paksuisiksi leikatut karekyljykset ovat valmiita lähes saman tien, kun ne ovat saaneet paistopintaa. Isompia ulkofileitä, parifilekyljyksiä tai pihviksi muotoiltuja paahtopaisteja paistetaan, kunnes […]
Roomalaiset vasikanleikkeet eli Saltimbocca alla romana on italialainen klassikkoresepti. Tässä herkussa yhdistyy täydelliseksi liitoksi hienoarominen vasikanliha, suolainen parmankinkku sekä liharuokien luottoyrtti salvia. Vasikanleikkeet ovat parhaimmillaan suoraan pannulta. Nämä tarvitset roomalaisiin vasikanleikkeisiin Roomalaiset vasikanleikkeet – valmistusohje Mausta vasikanfileeviipaleet mustapippurilla ja asettele kaksi salvianlehtä jokaiselle viipaleelle.Paina yksi parmankinkkuviipale tiiviisti vasikanfileen päälle.Taivuta kinkun ylimenevä osa toiselle puolelle.Jauhota vasikanleikkeet […]
Vasikan osso buco eli Osso buco alla Milanese on italialainen resepti ja nimensä mukaisesti kotoisin Milanosta. Tällä reseptillä valmistat vasikan potkat hitaasti hauduttamalla tomaattisessa kastikkeessa perinteiseen tapaan. Vasikan osso buco – näitä tarvitset Vasikan osso buco -valmistusohje Jauhota vasikan potkaviipaleet. Kuumenna voi ja öljy rautapadassa.Ruskista vasikan potkat molemmin puolin.Lisää sipulisilppu ja anna kypsyä lisää.Mausta suolalla […]
Nämä aineisosat tarvitset Punajuuripossuun Punajuuripossun valmistusohje Kuutioi possun liha pieniksi paloiksi ja ruskista palat voissa padassa.Kuullota voissa pannulla pieneksi pilkottu punajuuri ja sipulisilppu. Lisää punajuuri ja sipuli lihojen joukkoon ja mausta soijalla, maustepippurilla ja inkiväärillä.Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ilman nestettä noin 40 minuuttia välillä käännellen.Lisää mukaan kuutioidut omenat, timjami ja valkosipuli.Jatka kypsentämistä vielä 20 […]
Salvia-sitruuna-maksa – eli Fegato al limone e Salvia -reseptillä valmistat karitsan tai naudan maksasta herkkuja italialaiseen tyyliin. Kerro lihamestarillesi kuinka monelle haluat herkkua valmistaa ja hän kertoo kuinka paljon maksaa tarvitset. Salvia-sitruuna-maksa -ohjeen juju on Välimeren alueelta alunperin kotoisin oleva salvia. Yrttinä se on mitä mainioin liharuokien ja erityisesti lampaan lihan maustaja, sillä se korostaa […]
Tilliliha on perinteinen suomalainen liharuoka, joka valmistuu keittämällä. Useimmiten tilliliha valmistetaan vasikan lihasta, mutta hyvää tillilihaa tulee myös karitsasta. Tällä ohjeella valmistat herkullisen aterian neljälle sekä karitsasta että vasikan lihasta. Nämä ainesosat tarvitset tillilihaan Tillilihan valmistusohje Laita pilkotut lihat ja suola kattilaan.Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät.Kuumenna kunnes vesi kiehuu kunnolla.Peitä kattila […]
Hirvipata Mikon tapaan kuuluu böffiläisten klassikkoresepteihin. Tällä ohjeella valmistat uunissa parissa tunnissa herkullista pataruokaa neljälle. Hirvipadan kanssa voit tarjoilla vaikkapa foliossa kypsennettyjä perunoita, jotka valmistuvat uunissa samalla kuin patakin. Myös perinteinen perunamuusi on hyvä lisäke tälle ruoalle. Nämä aineisosat tarvitset Hirvipata valmistuu uuniissa hauduttamalla Tarjoile pataruoan parina vaikkapa foliossa kypsennettyjä uuniperunoita. Ne kypsyvät uunissa yhdessä […]
Kun olet ostanut ankan tai hanhen fileet pakastettuna, aloita valmistus sulattamalla fileitä jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään vuorokausi. Sulattamalla fileet hitaasti, varmistat mehukkaan lopputuloksen. Kun ankan tai hanhen fileet ovat sulaneet, kuivaa sulaneiden fileiden pinta ja tee terävällä veitsellä muutamia viiltoja nahkaan osumatta lihaan asti. Aseta fileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita lämmöt täysille. […]
Lammaspata kazakstanilaisittain -resepti on saatu pitkäaikaiselta asiakkaaltamme ja olemme jakaneet sitä vuosikymmeniä luottoreseptiksi hyvän lammasruoan ystäville. Herkullisen makunsa pata saa luullisesta karitsan lihasta sekä mausteista. Tämä pata on helppo valmistaa ja ohjeella valmistuu herkullinen lammaspata neljälle. Nämä aineisosat tarvitset Kastike: Valmistusohje Sekoita ensin kaikki kastikeaineet keskenään ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Sekoita kastiketta koko ajan. Voit […]
Mehevät, kuorrutetut karitsan kareet Nämä aineisosat tarvitset Tällä ohjeella valmistat kuorrutetut karitsan kareet 2–3 ruokailijalle. Kuorrutus Valmistusohje Notkista minttuhyytelöä hieman lämmittämällä sitä mikrossa.Sivele hyytelöä kunnolla karitsan kareisiin, jotta kuorrutus tarttuisi paremmin tahmeaan pintaan. Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet hyvin ja painele tiiviisti kareiden pintaan.Työnnä paistomittari lihan sisään pitkittäin vaakatasossa, jotta mittarin kärki antaa oikean lukeman filelihan […]