
Vasikan osso buco eli Osso buco alla Milanese on italialainen resepti ja nimensä mukaisesti kotoisin Milanosta. Tällä reseptillä valmistat vasikan potkat hitaasti hauduttamalla tomaattisessa kastikkeessa perinteiseen tapaan.
Jauhota vasikan potkaviipaleet. Kuumenna voi ja öljy rautapadassa.
Ruskista vasikan potkat molemmin puolin.
Lisää sipulisilppu ja anna kypsyä lisää.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää valkoviini vähitellen ja sen jälkeen tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi.
Madalla lämpöä ja hauduta kannen alla kunnes liha on pehmeää, yhteensä noin 2 tuntia.
Yhdistä persiljasilppu, sitruunan kuori ja murskattu valkosipuli.
Ripottele seos viipaleiden päälle.
Kuumenna vielä 5 minuuttia.
Tarjoile vaikkapa sahrami-risoton kanssa.