Roomalaiset vasikanleikkeet eli Saltimbocca alla romana on italialainen klassikkoresepti. Tässä herkussa yhdistyy täydelliseksi liitoksi hienoarominen vasikanliha, suolainen parmankinkku sekä liharuokien luottoyrtti salvia. Vasikanleikkeet ovat parhaimmillaan suoraan pannulta.
Mausta vasikanfileeviipaleet mustapippurilla ja asettele kaksi salvianlehtä jokaiselle viipaleelle.
Paina yksi parmankinkkuviipale tiiviisti vasikanfileen päälle.
Taivuta kinkun ylimenevä osa toiselle puolelle.
Jauhota vasikanleikkeet molemmin puolin.
Kuumenna voi kuohuvaksi, älä anna ruskistua.
Paista vasikan viipaleet ensin kinkkupuoli alaspäin kunnes ne ovat kullanvärisiä eli noin 2 minuuttia.
Käännä ja paista toinen puoli kauniinväriseksi.
Kaada viimeseksi loraus valkoviiniä pannun reunoja pitkin ja ravista pannua, jolloin kastike saostuu.
Anna kiehahtaa ja tarjoile heti.
Vasikanleikkeet voit tarjoilla vaikkapa rapeiden paistinperunoiden kanssa.
Böffissä on hyvä valikoima kotimaista laadukasta häränlihaa sekä vasikkaa. Katso aukioloaikamme.