Peurapata on maultaan aavistuksen lempeämpää kuin hirvipata. Kuten muutkin riistapadat, on peurapatakin ehdottomasti herkkusuiden ruokaa. Herkullinen lopputulos syntyy helposti ja hitaasti hauduttamalla. Padan seuraksi voit valmistaa mieleisesi lisukkeet, vaikkapa kunnon perunamuusia.
Paista silputtua pancettaa keskilämmöllä padassa öljyssä siten, että niistä sulaa lisää rasvaa pataan. Lisää mukaan paistumaan silputtu sipuli ja porkkanat kuutioituna.
Anna paistua 5–10 min.
Poista padasta juurekset, nosta lämpöä ja ruskista peurapaloja 2 erässä melko reippaalla lämmöllä, jotta lihat saavat kunnolla väriä pintaan.
Lisää mukaan juurekset sekä kiehuva lihaliemi plus lihan marinadi.
Kiehauta ensin kunnolla ja sitten madalla lämpöä niin, että pinta poreilee hiljalleen. Anna muhia kannen alla hiljaisella lämmöllä 2–3 tuntia kunnes liha lähes irtoaa luista eli on hyvin pehmeää.
Jos haluat haudutusliemestä kastikemaisemman, niin sen voi siivilöidä ja suurustaa Maizenalla tai vatkaamalla tehokkaasti kiehuvan liemen sekaan voi-vehnäjauhosuurustetta.
Pese, kuori ja lohko perunat, ja laita ne kattilaan. Kaada vettä niin, että perunat peittyvät kokonaan. Lisää keitinveteen suola.
Keitä perunoita kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20–30 minuuttia.
Silppua sipuli pienen pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna maito.
Soseuta perunat sähkövatkaimella tai jos haluat karkeampaa muusia perunapulikalla. Lisää muusiin voi nokareina sekä kuumaa maitoa, kunnes muusi on mieleisen paksuista.
Mausta perunamuusi suolalla sekä sipulisilpulla. Sipuli antaa muusille kivan säväyksen, mutta sen voi jättää poiskin, mikäli ruokapöydässä sipuli ei kaikille maistu.
Tuoretta riistaa Böffissä on tarjolla varmimmin syksyisin. Pakkasesta riistaa löytyy ympäri vuoden. Katso aukioloaikamme.