
Salvia-sitruuna-maksa – eli Fegato al limone e Salvia -reseptillä valmistat karitsan tai naudan maksasta herkkuja italialaiseen tyyliin. Kerro lihamestarillesi kuinka monelle haluat herkkua valmistaa ja hän kertoo kuinka paljon maksaa tarvitset.
Salvia-sitruuna-maksa -ohjeen juju on Välimeren alueelta alunperin kotoisin oleva salvia. Yrttinä se on mitä mainioin liharuokien ja erityisesti lampaan lihan maustaja, sillä se korostaa lihan omaa makua.
Jauhota maksaviipaleet. Silppua salvia, murskaa valkosipuli ja raasta sitruunan kuori.
Kuumenna voi kuohuvaksi, mutta älä anna sen ruskistua.
Ripottele pannulle silputtu salvia, murskattu valkosipuli ja sitruunankuori.
Lisää jauhotetut maksaviipaleet pannulle ja paista 2–3 minuuttia per puoli.
Kaada kunnon loraus valkoviiniä pannuun laitoja myöten ja ravista pannua.
Anna kiehahtaa hieman ja tarjoile heti.
Tarjoile vaikkapa perunamuusin kanssa.