Punajuuripossu on herkullinen syksyn sesonkiherkku, mutta maistuu mainiolta ympäri vuoden. Pata on iloisen pinkin värinen, ja hapan omena sekä tuore raastettu inkivääri antavat siihen kivan maun.
Kuutioi possun liha pieniksi paloiksi ja ruskista palat voissa padassa.
Kuullota voissa pannulla pieneksi pilkottu punajuuri ja sipulisilppu.
Lisää punajuuri ja sipuli lihojen joukkoon ja mausta soijalla, maustepippurilla ja inkiväärillä.
Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ilman nestettä noin 40 minuuttia välillä käännellen.
Lisää mukaan kuutioidut omenat, timjami ja valkosipuli.
Jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia välillä käännellen.
Juureksista tulee pieni määrä paistolientä kypsennyksen aikana, mutta voit halutessasi lisätä heti alussa tilkan lihalientä, jos haluat enemmän kastiketta.
Tarjoile Punajuuripossu vaikkapa keitettyjen perunoiden tai Hannun perunamuusin kanssa. Muusiohjeen löydät Peurapata-reseptin sivun alareunasta. Kannattaa kokeilla myös vanhan ajan possunkyljyksiä.